بررسی اجمالی

لکه های خورشیدی که به عنوان لکه های کبدی یا عدسی های خورشیدی نیز شناخته می شوند، بسیار رایج هستند. هر کسی ممکن است به لکه های خورشیدی مبتلا شود، اما این لکه ها در افراد با پوست روشن و افراد بالای 40 سال شایع تر است.

آنها لکه های قهوه ای مسطحی هستند که پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بر روی پوست ایجاد می شوند (در طی آن اشعه UV باعث تکثیر سلول های رنگدانه پوست به نام ملانوسیت می شود).

آنها از نظر شکل و اندازه متفاوت هستند و معمولاً در مناطقی از بدن شما که بیشترین قرار گرفتن در معرض نور خورشید را داشته‌اند، مانند صورت، شانه‌ها، ساعدها و پشت دست‌ها ایجاد می‌شوند.

لکه های خورشیدی واقعی بی ضرر و غیرسرطانی هستند اما می توانند برای اهداف زیبایی درمان شوند.

چگونه لکه های خورشیدی روی پوست صورت خود را از بین ببرید

چگونه از شر لکه های آفتاب روی صورت خلاص شویم

چندین روش خانگی و حرفه ای وجود دارد که می تواند لکه های خورشیدی روی صورت شما را از بین ببرد یا کمتر کند.
درمان در منزل

در زیر برخی از درمان‌های خانگی وجود دارد که ممکن است به محو شدن یا از بین بردن لکه‌های خورشیدی روی صورت شما کمک کند:

مطالعات نشان داده‌اند که آلوئزین و آلوئین، که ترکیبات فعال موجود در گیاهان آلوئه‌ورا هستند،

  • آلوئه ورا.

مطالعات نشان داده‌اند که آلوئزین و آلوئین، که ترکیبات فعال موجود در گیاهان آلوئه‌ورا هستند، می‌توانند لکه‌های خورشیدی و سایر پرپیگمانتاسیون‌ها را کاهش دهند.

  • عصاره شیرین بیان.

برخی از مواد فعال موجود در عصاره شیرین بیان ممکن است به روشن شدن لکه های خورشید و سایر تغییر رنگ های پوستی که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید تشدید می شوند، کمک کنند، مانند ملاسما، که در زنان باردار رایج است و از آن به عنوان “ماسک بارداری” یاد می شود. بسیاری از کرم های موضعی برای روشن کردن لکه های خورشیدی شامل عصاره شیرین بیان است.

  • ویتامین C.

این آنتی اکسیدان طبیعی در مورد پوست و خورشید فواید زیادی دارد. اسید ال اسکوربیک موضعی از پوست شما در برابر اشعه های UVA و UVB محافظت می کند، تولید کلاژن را تقویت می کند و مشخص شده است که در روشن کردن لکه های تیره موثر است.

  • ویتامین E.

یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ETPrusted Source، و مصرف مکمل ویتامین E، محافظت در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید را ارائه می دهد و می تواند سلامت پوست شما را بهبود بخشد، به خصوص زمانی که همراه با ویتامین C مصرف شود. استفاده از روغن ویتامین E مزایای بیشتری برای پوست شما در برابر آسیب های پوستی دارد. آسیب ناشی از نور خورشید و ممکن است به روشن شدن لکه های خورشیدی کمک کند.

  • سرکه سیب.

اسید استیک، که در سرکه سیب یافت می شود، ممکن است به روشن شدن رنگدانه های پوست و بهبود ظاهر کلی پوست شما کمک کند.
چای سبز. برخی از وب سایت ها پیشنهاد می کنند که استفاده از کیسه های چای سبز روی پوست می تواند به محو شدن لکه های خورشیدی کمک کند. در حالی که هیچ مدرک علمی به طور خاص در مورد اثربخشی چای سبز کیسه ای وجود ندارد، عصاره چای سبز نشان داده است که دارای اثر رنگدانه است.

  • آب چای سبز.

مطالعه‌ای در سال 2011 نشان داد که آب چای سیاه وقتی دو بار در روز، شش روز در هفته در طول چهار هفته استفاده می‌شود، اثر روشن‌کنندگی پوست روی لکه‌های برنزه خوکچه هندی دارد.

چای سیاه وقتی دو بار در روز، شش روز در هفته در طول چهار هفته استفاده می‌شود،

  • پیاز قرمز.

بر اساس مطالعه ای که در سال 2010 منتشر شد، پوست پیاز قرمز خشک شده حاوی موادی است که می تواند پوست را روشن کند.

  • آب لیمو.

آب لیمو از دیرباز به عنوان یک درمان خانگی برای روشن کردن مو و پوست مورد استفاده قرار می‌گرفته و یکی از ترکیبات رایج در کرم‌های روشن‌کننده پوست است. در حالی که بسیاری به توانایی آب لیمو در محو کردن لکه های خورشید سوگند یاد می کنند، آب لیمو اسیدی است و می تواند باعث خشکی و همچنین تحریک پوست و چشم شود.

  • اب دوغ.

اسید لاکتیک موجود در دوغ ممکن است به روشن شدن لکه های خورشیدی هنگام استفاده روی پوست کمک کند.
شیر. درست مانند دوغ، شیر سرشار از اسید لاکتیک است که ممکن است به روشن شدن لکه های خورشیدی کمک کند. شیر ترش در درمان تغییر رنگ پوست موثر بوده است.

  • عسل.

عسل سرشار از آنتی اکسیدان، سالهاست که در محصولات پوست استفاده می شود. اعتقاد بر این است که رشد سلول های جدید را تقویت می کند و ممکن است به محو شدن لکه های خورشیدی هنگام استفاده روی پوست کمک کند.

عسل سرشار از آنتی اکسیدان، سالهاست که در محصولات پوست استفاده می شود

  • کرم های بدون نسخه.

کرم‌های موضعی زیادی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در خانه برای از بین بردن لکه‌های آفتاب روی صورت‌تان بمالید. به دنبال کرم های حاوی اسید گلیکولیک، هیدروکسی اسید، کوجیک اسید یا دئوکسی یاربوتین باشید.

محصولاتی که ما به شما پیشنهاد می کنیم برای از بین بردن این لکه ها شوینده های برند پوندز و کرم های برند اولاین می باشد. که در فروشگاه لاویا موجود هستند .

م‌های موضعی زیادی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در خانه برای از بین بردن لکه‌های آفتاب روی صورت‌تان بمالید.

پیشنهاد لاوبا برای یک ضد آفتاب عالی ضد آفتاب سان دنس اورجینال آلمان و برای کودک شما ضد آفتاب کودکان سان دنس اصل آلمان

درمان حرفه ای

چند درمان حرفه ای وجود دارد که می تواند لکه های خورشید را از بین ببرد یا ظاهر آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همه این درمان ها باید توسط یک متخصص مراقبت از پوست آموزش دیده انجام شود.

  • لایه برداری با لیزر.

در طول لایه برداری لیزری، از یک دستگاه گرز مانند برای ارسال پرتوهای نور استفاده می شود که لایه به لایه پوست آسیب دیده از نور خورشید را حذف می کند. سپس پوست جدید می تواند در جای خود رشد کند. لایه برداری با لیزر روی صورت می تواند بین 30 دقیقه تا دو ساعت طول بکشد که بستگی به تعداد لکه های خورشیدی دارد. بهبودی معمولاً بین 10 تا 21 روز طول می کشد.

در طول لایه برداری لیزری، از یک دستگاه گرز مانند برای ارسال پرتوهای نور استفاده می شود

  • نور پالس شدید (IPL). IPL

از پالس های انرژی نور برای هدف قرار دادن لکه های خورشیدی روی پوست استفاده می کند. این کار را با حرارت دادن و از بین بردن ملانین انجام می دهد که لکه های تغییر رنگ داده را از بین می برد. یک جلسه IPL معمولا کمتر از 30 دقیقه طول می کشد و درد کمی ایجاد می کند. تعداد جلسات مورد نیاز از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

  • سرما درمانی.

کرایوتراپی لکه های خورشید و سایر ضایعات پوستی را با انجماد با محلول نیتروژن مایع از بین می برد. ممکن است از اکسید نیتروژن (به جای نیتروژن مایع) برای درمان لکه های تیره سطحی مانند لکه های خورشیدی استفاده شود، زیرا تهاجمی نیست و احتمال ایجاد تاول کمتری دارد. کرایوتراپی فقط چند دقیقه طول می کشد و به طور کلی به خوبی تحمل می شود.

  • لایه برداری شیمیایی.

این روش شامل استفاده از محلول اسیدی روی پوست است که یک زخم کنترل شده ایجاد می کند که در نهایت پوسته می شود و راه را برای پوست جدید باز می کند. لایه برداری شیمیایی می تواند دردناک باشد و باعث احساس سوزش شود که چند دقیقه طول می کشد، اما می توان آن را با کمپرس سرد و داروهای مسکن بدون نسخه درمان کرد.

  • میکرودرم ابریژن.

میکرودرم ابریژن شامل برداشتن ملایم خارجی ترین لایه پوست با استفاده از یک اپلیکاتور مخصوص با نوک ساینده و سپس مکش برای از بین بردن پوست مرده است. تقریباً یک ساعت طول می کشد، درد کمی ایجاد می کند و نیازی به بیهوشی ندارد. پوست شما پس از درمان صورتی و احساس سفت می شود، اما این فقط موقتی است.

میکرودرم ابریژن شامل برداشتن ملایم خارجی ترین لایه پوست با استفاده از یک اپلیکاتور مخصوص با نوک ساینده و سپس مکش برای از بین بردن پوست مرده است.

خطرات لکه های خورشیدی

لکه های خورشیدی بی ضرر هستند و هیچ خطری برای سلامتی شما ندارند. آنها نیازی به درمان ندارند و پزشک شما معمولاً می تواند تفاوت بین لکه های خورشیدی و موارد جدی تر مانند سرطان پوست را فقط با مشاهده آن تشخیص دهد.

درمان‌های لکه‌های خورشیدی معمولاً بی‌خطر هستند، اما مانند هر درمان یا روش پزشکی، همیشه خطری وجود دارد. همیشه قبل از استفاده از هر گونه درمان خانگی با پزشک صحبت کنید.

هر روش حرفه ای باید توسط یک متخصص پوست دارای گواهی هیئت مدیره انجام شود تا خطر را به حداقل برساند و بهترین نتایج را تضمین کند.

در مورد هر نقطه روی پوست که برای شما نگران کننده است به پزشک مراجعه کنید، به خصوص نقطه ای که ظاهر آن تغییر کرده است یا:

  • تاریک است
  • در حال رشد در اندازه است
  • دارای حاشیه نامنظم
  • خارش، دردناک، قرمز یا خونریزی دارد
  • از نظر رنگ غیر معمول است

جلوگیری از ایجاد لکه های خورشیدی

جلوگیری از ایجاد لکه های خورشیدی

ممکن است بتوانید با محدود کردن قرار گرفتن در معرض اشعه های UVA و UVB از ایجاد لکه های خورشیدی روی صورت خود جلوگیری کنید. شما می توانید این کار را انجام دهید:

دوری از آفتاب بین ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر
استفاده از ضد آفتاب قبل از بیرون رفتن و استفاده مجدد هر دو ساعت یکبار
انتخاب محصولات آرایشی حاوی ضد آفتاب
پوشاندن پوست با لباس و کلاه

چکیده

لکه‌های خورشیدی بی‌ضرر هستند، اما اگر از آن‌ها رنجیده باشید، می‌توان آن‌ها را به‌طور مؤثر درمان کرد.

هر نقطه روی پوست شما که تیره است یا از نظر ظاهری تغییر می کند باید توسط پزشک ارزیابی شود.

 

منابع

  • Ali SA, et al. (2012). On the novel action of melanolysis by a leaf extract of Aloe vera and its active ingredient aloin, potent skin depigmenting agents.
    doi.org/10.1055/s-0031-1298406
  • Amer MA, et al. (2001). Topical liquiritin improves melasma.
    doi.org/10.1046/j.1365-4362.2000.00943.x
  • Arung ET, et al. (2010). Tyrosinase inhibitory effect of quercetin 4′-O-β-D-glucopyranoside from dried skin of red onion (Allium cepa).
    doi.org/10.1080/14786411003754256
  • Chan B. (2014). Solar lentigo.
    dermnetnz.org/topics/solar-lentigo/
  • Chemical peels for sun-damaged skin. (n.d.).
    asds.net/skin-experts/Skin-Treatments/Chemical-Peels/Chemical-Peels-for-Sun-damaged-Skin
  • Choi S-Y, et al. (2011). Whitening effect of black tea water extract on brown guinea pig skin.
    doi.org/10.5487/TR.2011.27.3.153
  • Dermatologist shines light on natural ingredients used in new topical treatments for hyperpigmentation. (2014).
    aad.org/media/news-releases/dermatologist-shines-light-on-natural-ingredients-used-in-new-topical-treatments-for-hyperpigmentation
  • Ebanks JP, et al. (2009). Mechanisms regulating skin pigmentation: The rise and fall of complexion coloration.
    doi.org/10.3390/ijms10094066
  • Farris PK. (2006). Topical vitamin C: A useful agent for treating photoaging and other dermatologic conditions.
    doi.org/10.1111/j.1524-4725.2005.31725
  • Laser resurfacing for sun-damaged skin. (n.d.).
    asds.net/skin-experts/skin-treatments/Laser-Resurfacing/Laser-Resurfacing-for-Sun-damaged
  • Microdermabrasion. (n.d.).
    asds.net/Skin-Experts/Skin-Treatments/Microdermabrasion
  • Neill US. (2012). Skin care in the aging female: Myths and truths.
    doi.org/10.1172/JCI61978
  • Neumann L. (2016). Dermatological cryosurgery and cryotherapy. London: Springer-Verlag.
    doi.org/10.1007/978-1-4471-6765-5
  • Pedrelli VF, et al. (2011). Clinical evaluation of photoprotective effect by a topical antioxidants combination (tocopherols and tocotrienols). DOI:
    doi.org/10.1111/j.1468-3083.2011.04219.x
  • Sarka R, et al. (2013). Cosmeceuticals for hyperpigmentation: What is available?.
    doi.org/10.4103/0974-2077.110089
  • Smit N, et al. (2009). The hunt for natural skin whitening agents
    doi.org/10.3390/ijms10125326
  • Wang Z, et al. (2008). Effects of aloesin on melanogenesis in pigmented skin equivalents.
    doi.org/10.1111/j.1468-2494.2008.00432.x
  • Xu TH, et al. (2012). Split-face study of topical 23.8% L-ascorbic acid serum in treating photo-aged skin.
    researchgate.net/publication/51970267_Split-Face_Study_of_Topical_238_L-Ascorbic_Acid_Serum_in_Treating_Photo-Aged_Skin
  • Zhu W, et al. (2008). The use of botanical extracts as topical skin-lightening agents for the improvement of skin pigmentation disorders.
    doi.org/10.1038/jidsymp.2008.8

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد